به گزارش مهر، مسعود ولی نژاد شوبی - ایدهپرداز "پنجره خورشیدی"، گفت: این پنجره از طریق انرژی خورشید هوای خانه را گرم میکند و این در حالی است که هیچگونه انرژی برای گرمایش خانه مصرف نمیشود.
وی با بیان این که پنجره خورشیدی علاوه بر تامین گرمای خانه، به تصفیهسازی و ذخیره هوای خانه میپردازد، گفت: این سیستم در تمام مناطقی که احتیاج به گرما برای رسیدن به حد تعادل دمای محیطی دارند میتواند با بهرهگیری از انرژی خورشیدی، گرمای مورد نیاز فضای زندگی را تامین و ذخیره کند. همچنین با استفاده از این پنجره هوای خانه به چرخش در میآید.
ولی نژاد شوبی با بیان این که پنجرههای خورشیدی ساخته شده در کشورهای دیگر طوری به گرماسازی خانه کمک میکنند که مانع ورود نور به فضای داخی خانه میشود، اظهار داشت: این پنجره خورشیدی طراحی شده، مانع ورود نور به فضای داخلی نمیشود و دید افراد را از داخل خانه به بیرون کور نمیکند به طوری که عملکرد آن همانند پنجره معمولی است.
وی در خصوص مزایای این طرح گفت: این محصول با تولید هوای گرم مطبوع به وسیله انرژی تجدیدپذیر خورشید علاوه بر این که به اقتصاد خانواده کمک میکند، سبب جلوگیری از آلودگی هوا و جلوگیری از پایان یافتن منابع سوختهای فسیلی شده که سرانجام به ارتقاء اقتصاد ملی میانجامد.
به گفته وی، در مناطق محروم و صعبالعبور، استفاده از این پنجره میتواند به سهولت مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان این که مخزن ذخیره هوای گرم حداقل ۵ ساعت بعد از غروب آفتاب هم میتواند روند گرمادهی خود را حفظ کند، عنوان کرد: کل مراحل ایجاد هوای گرم، تصفیه و ذخیرهسازی آن به صورت طبیعی صورت میگیرد و هیچ قطعه برقی و مکانیکی در آن دخیل نیست.
به گفته ولی نژاد شوبی، به منظور تشویق بومیان برای استفاده از این سیستم، از سادهترین تکنولوژی برای ساخت استفاده شده است. همچنین طی محاسباتی مشخص شده که اگر تنها یک درصد مردم از پنجره خورشیدی استفاده کنند، ۲۵ درصد مصرف گاز کاهش پیدا میکند و سالانه هشت میلیارد تومان برای دولت سودآوری خواهد داشت.
ولی نژاد شوبی با بیان این که از این سیستم میتوان در تمام ساختمانهای مسکونی، اداری، آموزشی، درمانی و خدماتی استفاده کرد، گفت: این سیستم به دلیل ساختار پازل مانند خود میتواند در هر اندازه گسترش پیدا کند.
ولی نژاد شوبی با اشاره به این که این پنجره خورشیدی میتواند به اندازه پنج ساعت بعد از غروب خورشید هم گرما را در خود حفظ کند و به گرماسازی خانه بپردازد، گفت: طبق محاسباتی که انجام گرفته، تعیین شده که هر پنجره خورشیدی به اندازه هفت متر، میتواند نیاز گرمایشی یک خانه چهل متری را تامین کند.
به گفته وی، با استفاده از پنجره خورشیدی دمای خانه در حد ۲۵ درجه سانتیگراد (دمای متعادل یک محیط) حفظ میشود.
پنجره خورشیدی، دارای تاییدیه علمی از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی، چاپ شده در ژورنال Green Building آمریکا و جزو برگزیدههای سومین ایده بازار دانشگاه امیرکبیر است.
همشهری آنلاین: یک محقق ایرانی موفق به طراحی پنجره خورشیدی شد که قابلیت گرماسازی خانه بدون مصرف انواع انرژی را دارد.
کد خبر 296270
نظر شما